انتخاب پمپ

شاید بزرگ ترین مشکلی که یک مصرف کننده در سیستم پمپاژ به آن برخورد می کند انتخاب نوع پمپ، کلاس ، دبی پمپ، هد پمپ و مشخصات دیگر پمپ باشد. تنوع پمپ های موجود در بازار و کاربردهای ممکن برای آنها، به قدری زیاد است که محدود کردن انتخاب خود به یک پمپ، غالبا مشکل خواهد بود.

هدف این مقاله، کاهش دادن بسیاری از مشکلاتی است که در انتخاب پمپ، با آنها برخورد می شود. این مطلب یک راهنمایی کوچک برای مصرف کننده در جهت یک انتخاب صحیح و سریع و البته با نتیجه عالی است. در واقع مصرف کنندگان می توانند با استفاده از روش هایی که ارایه خواهد شد، و با شرایط مورد نیاز که باید بر آورده شود، توسط چند مرحله ساده، به سمت مناسب ترین پمپ برای سیال مورد نظر، پیش رفته و سپس با کمک تحلیل های اقتصادی، بهترین پمپ ممکن از نظر اقتصادی را برای پروژه مورد نظر مشخص نمایند.

در برخی مواقع ممکن است پمپی که شما انتخاب کرده اید از نظر مشخصات فنی نیاز کار شما را مرتفع سازد اما همان محصول آلیاژ مناسبی برای جابجایی سیال شما نداشته باشد. بنابر این موضوع و دیگر نکات ظریف و ضروری که باید هنگام انتخاب پمپ به آنها توجه کرد، این مطلب را آماده کرده ایم تا میزان آشنایی با روشهای مختلف انتخاب پمپ را مورد بررسی قرار داده ایم که امیدواریم مفید واقع شود.

روشهای انتخاب نوع پمپ توسط مشتری

مشتری، معمولا پمپ مورد نیاز خود را، به ۳ روش زیر انتخاب می کند که هر کدام از این روش ها بنا به موقعیت است

  1. اولین روش به این صورت است که مصرف کننده ترجیح می دهد جزییات کاملی از شرایط پمپاژ و آلیاژ مورد نظر خود را، به یک یا چند کارخانه سازنده ارائه داده و درخواست پیشنهاد فنی و قیمت دستگاه را دارد که به ظاهر برای شرایط داده شده مناسب می باشند.
  2. روش دوم به اصطلاح مقداری تخصصی تر می باشد، به گونه ای که مشتری ابتدا از سیستم های پمپاژ، محاسبات کاملی انجام داده، و سپس پمپ مناسب خود را از طریق کاتالوگ های موجود و نمودارهای مربوط به مشخصات پمپ ها انتخاب می کند. البته میتوان برای این که اطمینان کافی از درخواست حاصل شود، در نهایت با کادر فنی شرکت تولید کننده محصول نیز مشاوره کوتاهی داشت.
  3. روش سوم به نسبت مطمئن تر و کاربردی تر است. در این روش می توان ترکیبی از دو روش بالا را به منظور انتخاب نهایی در برنامه کاری خود قرار داد.

جدا از اینکه برای انتخاب تجهیزات پمپاژ، از چه روشی استفاده می شود، مسئولیت تعیین دقیق شرایط پمیاژ بر عهده مشتری است. حتی اگر مشتری به سازنده، همه داده های مرتبط برای محاسبه دبی پمپ، هد پمپ و شرایط مکش پمپ را ارائه دهد، باز هم باید از درستی شرایط کاری تعیین شده مطمئن باشد. مسئولیت اصلی سازنده، تولید تجهیزاتی است که شرایط کاری داده شده را، از همه نظر برآورد کند.

انتخاب پمپ از طرف کارخانه

در چنین مواقع که انتخاب پمپ به تناسب شرایط از جانب کارخانه باشد، باید مصرف کننده زمان کافی داشته باشد و در صورت فوری بودن سفارش نمیتوان از این راه انتخاب پمپ را انجام داد. معمولا این روش، یا برای پمپ های بزرگ و یا برای مقاصدی که شرایط نا معمولی را دارا می­ باشند، استفاده خواهد شد؛ البته در مواقعی که مصرف کننده  زمان کافی یا تمایلی برای انتخاب پمپ مورد نظر خود ندارد نیز، از این روش استفاده خواهد شد.

اگرچه ممکن است این امر، به ظاهر سلب مسئولیت بزرگی در انتخاب پمپ برای مصرف کننده به نظر آید، ولی در حقیقت و در عمل، این تفکرصحیح نیست. پیشنهادهای فنی و لیست قیمت ها باید ارزیابی شده و انجام این کار، به دانش کاملی از مسایل پمپاژ، نقاط ضعف و قوت طرح های مختلف و مسایل اقتصادی در تاسیسات نیاز دارد. حتی از نگاهی دیگر، در هنگامی که مصرف کننده به کارخانه تولید کننده اعتماد کامل داشته باشد، انتخاب پمپ بنابر تجربه تولیدکننده میتواند بسیار مفیدتر واقع شود.

مقاله ها

انتخاب نوع پمپپمپ های صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *